Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Φ,φ

Φτάσαμε στο τέλος του Φθινοπώρου και για να το αποχαιρετίσουμε, είπαμε να φτιάξουμε ένα δώρο για τη φίλη μας τη Ρούλα τη Φθινοπωρινούλα (της Στέλλας Ντίνου), που στις αρχές του Σεπτέμβρη μας είχε στείλε ένα γράμμα που μας έλεγε τι να περιμένουμε αυτή την εποχή.


Έτσι αρχικά αποφασίσαμε να μάθουμε το γράμμα Φ,φ και να βρούμε λέξεις που αρχίζουν από αυτό, όπως κάνουμε συνήθως. Τις γράψαμε πάνω σ' ένα μεγάλο φύλλο.




Αφού τα παιδιά σκέφτηκαν λέξεις φοβερές, φιδίσιες, φοβισμένες, σκεφτήκαμε να σχεδιάσουμε σ' ένα χαρτόνι τη Ρούλα και να της κάνουμε δώρο ένα φόρεμα φτιαγμένο από φύλλα φθινοπωρινά. 


Τα χρώματα των φύλλων φτιάχτηκαν σε αυτά του Φθινοπώρου: κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ, κόκκινο, πράσινο. Και πάνω έγραφαν λέξεις.

ΣΩΣΤΕΣ                      

ΛΑΘΟΣ                        

Τα φύλλα όμως τα πήρε ο αέρας και έπεσαν από τα δέντρα!


Μαζί με αυτά που είχαν λέξεις από Φφ, έπεσαν και άλλα πολλά και μπερδεύτηκαν. Τα παιδιά της κάθε ομάδας λοιπόν, έπρεπε να τα ξεχωρίσουν και να βάλουν μέσα στο καλάθι τους μόνο αυτά που η λέξη ξεκινούσε από το γράμμα Φ,φ. Για να γίνει και λίγο πιο δύσκολο έπρεπε να ακούσουν την οδηγία για το ποιο χρώμα φύλλου έπρεπε να μαζέψουν. 









Έτοιμο το φόρεμα της Φθινοπωρινούλας..τώρα μπορεί να πάει στο χορό των χρωμάτων και να αφήσει το Χειμώνα να πάρει τη θέση της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου