Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ

Με αφορμή το γνωστό τραγούδι της Κικής Καψάσκη, όλοι μαζί γυμναστήκαμε με χαρά και "γνωρίσαμε" κάποια μέρη του σώματός μας.

Μικρό παιδάκι με σώμα γερό με ίσιο κορμάκι γυμνάζομαι εγώ.
Τα χέρια στους ώμους, τα χέρια ψηλά, τα χέρια στα πλάγια σαν να ΄ναι φτερά. Τα χέρια στη μέση, πηδώ ελαφρά, χτυπώ παλαμάκια, πω πω τι χαρά! Και πάλι στους ώμους και έπειτα εμπρός και έπειτα κάτω να πάμε εμπρός.

Το δεξί χεράκι επάνω την γυμναστική μου κάνω
και το αριστερό ψηλά τραλαλα-λαλα-λαλα (χτυπάμε παλαμάκια)!
τα χεράκια στη μεσούλα έγινα σωστή σταμνούλα
τώρα και στο κεφαλάκι έγινα και καλαθάκι!

Τα χεράκια δεξιά, τα χεράκια αριστερά,
πάνω τα χεράκια, κάτω τα χεράκια!
Το παιχνίδι πως μ' αρέσει, τα χεράκια μου στη μέση,
τώρα πάλι θα κρατήσω το 'να μπρος και τ' άλλο πίσω, τραλαλα-λαλα-λαλα (χτυπάμε παλαμάκια)!
Μικρό παιδάκι με σώμα γερό με ίσιο κορμάκι γυμνάζομαι εγώ....



















Μετά το τέλος ζητήσαμε από τα παιδιά να κρατήσουν το στήθος τους και να ακούσουν τη καρδιά τους που χτυπάει δυνατά. Όλα άρχισαν να λένε ότι την ακούν και είπαμε πόσο σημαντική δουλειά κάνει μέρα νύχτα. Έχουμε μόνο μία γι' αυτό πρέπει να την προσέχουμε πολύ!! Στη συνέχεια ρωτήσαμε τι άλλο υπάρχει ένα στο σώμα μας και τα παιδιά απάντησαν με μεγάλη ευστοχία!
Μία μύτη, ένα στόμα, ένα κεφάλι, μία γλώσσα, ένας αφαλός, ένα κούτελο, ένα πηγούνι, ένας λαιμός, μία κοιλιά. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τον αριθμό ένα και να πούμε κι άλλα πράγματα που είναι μοναδικά όπως ο Ήλιος και το Φεγγάρι. Γράψαμε το 1 με το σώμα μας και ύστερα στο φύλλο εργασίας. O ένας και μοναδικός εαυτός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου