Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα καταπληκτικές εικόνες για χιονονυφάδες. Είδαμε ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια κι όπως διαβάσαμε καμιά χιονονιφάδα δεν είναι ίδια με την άλλη! Παρατηρήσαμε τις εικόνες.

Όπως ήταν αναμενώμενο τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα σχέδια και ζήτησαν να βρούμε πολλά διαφορετικά για να τα ζωγραφίσουν! Το καταπληκτικό ήταν ότι βρήκαμε και χιονονιφάδες με fractals που ενθουσουσίασε τα παιδιά αφού ήξεραν ήδη πως να δουλεψουν αυτή την τεχνική. Εκτυπώσαμε όμως και πιο απλά σχέδια για τα μικρότερα παιδάκια μας. Κάθε παιδί διάλεξε το σχέδιο που του άρεσε πιο πολύ. Όλες οι δημιουργίες ήταν μοναδικές! 


















































Οι χιονονιφάδες θα πλαστικοποιηθούν και θα κολληθούν στα παράθυρά μας.
Αφού το θέμα της μέρας ήταν οι χιονονιφάδες, "εκμεταλεύτηκα" ένα βιβλίο της δανειστικής μας βιβλιοθήκης "Η νιφάδα των Χριστουγέννων" της Σκαλίδη Ζωής και Τσάμπρα Φωτεινής, με αντίστοιχο θέμα και δείχνοντάς στο στα παιδιά τους ζήτησα να μαντέψουν "Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου". Μάλιστα είπα στα παιδιά να βάλουμε τις σκέψεις μας σε ένα συννεφάκι για να τις δουν όλοι (Ορατή Σκέψη). Τους φάνηκε πολύ ωραία ιδέα και μάλιστα κάποια παιδιά είπαν ότι αυτό το έχουν δει σε κόμικ.
Οι παρακάτω ιδεές των παιδιών αποτελούν τη δικής τους σκέψη για το "Ποιος είναι ο τίτλος του βιβλίου"
"Η πριγκηπισούλα του χιονιού"
"Η μπαλαρίνα"
"Η βασίλισσα του χιονιού"
"Χορεύει"
"Η πριγκηποπούλα του χιονιού"
"Φοράει ένα φόρεμα"
"Το κοριτσάκι"
"Χορεύει"
"Ένα κοριτσάκι"
"Η μπαλαρίνα του χιονιού"
"Ο βασιλιάς του χιονιού"
"Η βασίλισσα του χιονιού"
"Η πριγκήπισσα των σύννεφων"
"Η μπαλαρίνα"
"Η μπαλαρίνα"
"Η πριγκήπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου"
"Η βασίλισσα του χιονιού"
"Η πριγκήπισσα του χιονιού"
"Η πριγκήπισσα του χιονιού"
"Η χιονονιφάδα που βοηθάει"
Η Αννούλα ήταν ένα απ' τα παιδάκια που είχαν δανειστεί το βιβλίο και γνωρίζοντας τι λέει το παραμύθι αυτό, έδωσε το τίτλο επηρεασμένη από την ιστορία της νιφάδας. Ύστερα, το διαβάσαμε και τελειώνοντας ρώτησα τα παιδιά τελικά "Ποιος απ' όλους ήταν πιο κοντά στο Τίτλο"; Όλοι συμφώνησαν ότι δίκιο είχε η Άννα.
Τέλος βρήκα στο You Tube ένα όμορφο βίντεο για το πως δημιουργείται το χιόνι και οι χιονονιφάδες με σκοπό να το προβάλουμε στη τάξη την επόμενη μέρα. Θα το μεταφράζω κατά τη διάρκεια της προβολής καθώς η αφήγηση είναι στ' Αγγλικά! Ελπίζω να τους αρέσει...μπορείται να το παρακολουθήσετε κι εσείς εδώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου