Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ !!!!

Μια πολλή ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου! Το σχολείο γέμισε μουσικές και νότες! Ο λόγος; Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ήρθε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με το οποίο συνορεύουμε και έπαιξε μουσικά κομμάτια με τη βοήθεια 5 πνευστών οργάνων. Φυσικά ήμασταν κι εμείς καλεσμένοι και τα μικρά μας τα παιδάκια -ίσως για πρώτη φορά- είχαν την τύχη ν' ακούσουν εξαιρετική μουσική από εκπληκτικούς μουσικούς.
Για να είμαστε ακριβείς επρόκειτο για ένα Κουιντέτο (5 εκτελεστές) με τέσσερα ξύλινα πνευστά μουσικά όργανα και ένα χάλκινο. Πρώτα κάθε μουσικός μας παρουσίασε εν συντομία το μουσικό όργανο δίνοντας έτσι πληροφορίες για να το γνωρίσουμε καλύτερα. Ξεκινήσαμε με το:
  ΦΑΓΚΟΤΟ
 ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ
 ΟΜΠΟΕ
 ΦΛΑΟΥΤΟ
 ΚΟΡΝΟ
Στη συνέχεια έπαιξαν μουσικά κομμάτια γνωστά, κλασσικά με μοναδικό σκοπό ν' απολαύσουμε τη μουσική...απολαύστε τα κι εσείς μαζί μας!
Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
(Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να ανεβάσω και τα άλλα μουσικά κομμάτια καθώς υπερβαίνουν τα 100ΜΒ).
Στη συνέχεια οι μουσικοί ανέβασαν στη σκηνή κάποια παιδιά για ν' αναλάβουν το ρόλο του μαέστρου. Ήταν μια πολύ ευχάριστη δράση!


Μετά το τέλος της συναυλίας τα παιδιά ενθουσιασμένα και ύστερα από δική μου προτροπή, ζωγράφισαν ό,τι άκουσαν και είδαν κι αποφασίσαμε τις ζωγραφιές μας να τις χαρίσουμε στους φοβερούς αυτούς μουσικούς.









ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ !!!

Στη σελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα μπορέσετε να βρείτε πληροφορίες για το πως μπορείτε κι εσείς να τους καλέσετε και στο δικό σας σχολείο, απλά πατήστε ΕΔΩ. Είναι εξαιρετικοί, είναι μοναδικοί και το πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου