Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Τη φετινή σχολική χρονιά, η τάξη μας ανέλαβε ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων όπως ονομάζεται, με θέμα τη Φιλαναγνωσία. Σκοπός του προγράμματος ήταν να έρθουν τα παιδιά σ' επαφή με το βιβλίο, να μάθουν διαδικασίες δανεισμού της βιβλιοθήκης, να το εξερευνήσουν, να δουν πως φτιάχνεται, να μιλήσουν με συγγραφείς για να τους πουν τα μυστικά τους, να επισκεφτούν μια μεγάλη βιβλιοθήκη και αν γίνεται να δουν από κοντά κι έναν εκδοτικό Οίκο.
Κατά τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος είχαμε την τύχη να έρθουμε σ' επαφή με την Ορατή Σκέψη και τον Έντεχνο Συλλογισμό, που βοήθησαν κι εμένα αλλά κυρίως τα παιδιά, να επεξεργάζονται δεδομένα: εικόνες, πίνακες, στοιχεία παρατήρησης και να ενεργοποιούν τη φαντασία τους. Είχα μια ελπίδα ότι θα καταφέρναμε να φτιάξουμε και μια ιστορία μέχρι το τέλος του προγράμματος. Αυτό όμως που έγινε αυτή τη χρονιά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!!! Τα παιδιά κατάφεραν να φτιάξουν δυο φανταστικές ιστορίες- παραμύθια κι ένα κόμικ. Και κάτι ακόμα πιο αξιέπαινο; Έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία!!!
Χωρίς να τους το ζητήσει κανείς, έτσι από μόνοι τους...Πόσο με ξάφνιασε ευχάριστα αυτή τους η πρωτοβουλία, που καμαρώνω σαν το παγόνι! Έτσι σαν περήφανη νηπιαγωγός δεν θα μπορούσα να μην σας τα παρουσιάσω! Η εικονογράφηση στα 3 είναι των παιδιών, στο ένα από αυτά έγινε πιο επαγγελματική δουλειά! Όμως το σημαντικό είναι ένα: ότι οι ιστορίες είναι βγαλμένες από το δικό τους μυαλό και με τη δική τους φαντασία! Ελπίζω να τ' απολαύσετε όπως κι εγώ!!!!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ






Τέλος
                            -.-.-.--.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-..--.-.-.-.-.-.-.-.-.-
ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΕΤΡΟΣ





Τέλος
                                                   -.-.--.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ




Τέλος
                                              -,-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.
Ο ΟΙΤΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ




       Τέλος
                                                   -.-.-.--.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.--.
Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΛΙΑ




Τέλος

Και μη νομίζετε ότι τελείωσαν τα βιβλία .... τα μικρά μου με προειδοποίησαν ότι ετοιμάζουν κι άλλα και θα μου τα φέρουν τις επόμενες μέρες!!! Ανυπομονώ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου