Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Κι αφού το καλοκαίρι έφτασε, καιρός η τάξη μας να γίνει λίγο θαλασσινή! Όλα τα πλάσματα του βυθού έφτασαν στο σχολείο για να τα περιποιηθούμε με ένα κουρεματάκι με ψαλιδάκι και φυσικά να τα στολίσουμε στα ταμπλό μας! Δεν έφτασαν βέβαια και είπαμε ότι θα φτιάξουμε κι άλλα πολλά!


























Με αυτά που έκοψαν τα παιδιά στολίσαμε μόνο ένα ταμπλό. Πρέπει να κάνουμε κι άλλη δουλειά..αλλά πριν απ' αυτό....
Είπαμε να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις μας στο ΨΑΡΕΜΑ!!! Μικρά χάρτινα ψαράκια που έχουν πάνω τους ένα συνδετήρα, γίνονται στόχος στο καλάμι του ψαρά (με μαγνήτη). Κάθε ψάρι έχει απ' τη μια όψη του λέξεις από διάφορα αρχικά γράμματα και στη άλλη έχει αριθμούς από το 0 έως το 10. Το παιχνίδι έχει τρεις παραλλαγές. Η πρώτη είναι να προσπαθήσουν οι ψαράδες μας να πιάσουν τα ψάρια που έχουν πάνω λέξη που ν' αρχίζει από το γράμμα Ψ, η δεύτερη να πετύχουν (χωρίς να τον βλέπουν) ένα συγκεκριμένο αριθμό που θα ειπωθεί, και η τρίτη να μαζέψουν όσα περισσότερα ψάρια μπορούν για να πάρουν περισσότερους πόντους!!. Όπως φαντάζεστε αυτή η παραλλαγή ήταν η πιο "παιχνιδιάρικη" και με αυτή ξεκινήσαμε! Ψαράδες εν δράση!



Οι πόντοι προστίθενται..






Καλή ψαριά!!!


















Οι ψαράδες τα πήγαν πολύ καλά γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο να πιάσουν ψαράκια αφού γλυστρούσαν απ' το αγκίστρι (μαγνήτη) και ξέφευγαν. Κι επειδή όχι μόνο δεν πρόλαβαν να παίξουν όλα τα παιδιά αλλά κι επειδή τα καλοκαιρινά παιχνίδια ΤΩΡΑ ξεκινάνε....υπομονή να μας δείτε και σε άλλες περιπέτειες!!! 

Καλώς μας ήρθες γλυκό καλοκαιράκι!!




2 σχόλια: