Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Καλώς ήρθες στο νηπιαγωγείο μας!

Η πρώτη μας μέρα στο σχολείο ήταν γεμάτη αγωνία για τα καινούργια προσωπάκια που θ' αντικρίζαμε! Όλα τα παιδάκια περσινά από το προνήπιο και φετινά, μας κοιτούσαν με περιέργεια να δουν πως θα είναι οι κυρίες τους φέτος και τι καινούργια πράγματα είχαμε να τους πούμε! Φυσικά αρχίσαμε με την παρουσίαση του εαυτού μας λέγοντας τ' όνομά του ο καθένας για ν' αρχίσουμε να γνωριζόμαστε δειλά δειλά. Φυσικά δεν έλειψαν τα παιχνίδια γνωριμίας που παίζουμε κάθε φορά για να αισθανθούν τα παιδάκια μας πιο χαλαρά....δείτε ποια επιλέξαμε φέτος!
Επειδή " Ο καθρέφτης" είναι ο αγαπημένος μας γι' αρχή, τον χρησιμοποιήσαμε και φέτος και μάλιστα τον είχαμε κρύψει σ' ένα κουτί λέγοντας ότι στο σχολείο θα έχουμε παρέα σήμερα. Πρώτη εγώ κοίταξα μέσα στον καθρέφτη ...και ποιον να δω;;; Τον δικό μου εαυτό! Είπα τι μου αρέσει πιο πολύ και παρότρυνα τα παιδιά να κάνουν το ίδιο!!!.



Αφού όλα τα παιδιά είπαν όμορφα πράγματα για τον εαυτό τους παίξαμε το παιχνίδι "Πιάστηκα στα δίχτυα του ψαρά". Ένας ψαράς απλώνει τα δίχτυα του και σιγά πιάνονται μέσα μικρά ψαράκια. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή της "αραχνούλας" όπου τα παιδιά κρατώντας ένα κουβάρι "πιάνονται" στα δίχτυα και καθώς μπλέκονται μέσα λένε τ' όνομά τους. Αφού πουν όλοι, έρχεται ένα πελώριο κύμα που τ' ανεβάζει πότε στην επιφάνεια της θάλασσας και πότε το πηγαίνει στο βυθό. Τα παιδιά-ψαράκια λικνίζονται στα κύματα και τελικά καταφέρνουν να ξεφύγουν απ' το δίχτυ. Σ' αυτό το σημείο τα παιδιά τυλίγουν πίσω το κουβάρι λέγοντας ξανά τ' όνομα του ψαριού που σώθηκε.




Εννοείται ότι ακολούθησαν και κινητικά παιχνίδια στην αυλή κάποια ελεύθερα κάποια άλλα λίγο πιο οργανωμένα. "Το μαντήλι" η "Αλάτι ψιλό..." μας κράτησαν συντροφιά αυτή τη πρώτη μέρα στο σχολείο.



Μετά τα παιχνίδια μας ήρθε η ώρα της ιστορίας. Αυτή τη φορά για την πρώτη αυτή μέρα, διάλεξα ένα παραμύθι μιας αξιόλογης συναδέρφου και λέγεται 
"ΔΕΝ ΠΑΩ ...ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!!!!".
Είναι η ιστορία της Δόνης, μιας μικρής χελιδονίτσας που δεν ήθελε με τίποτα να πάει στο σχολείο των αποδημητικών πουλιών αφού πίστευε ότι οι γονείς της θέλουν να την ξεφορτωθούν! Μια όμορφη, γλυκιά ιστορία που ονοματίζει τους φόβους των παιδιών γι΄αυτό τον πρώτο αποχωρισμό απ' τη ζεστή τους φωλιά που είναι το σπίτι τους! Ολόκληρο το παραμύθι μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ!
Και δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε τέτοια σημαντική μέρα απ' το σχολείο χωρίς τραγούδι! Γι' αυτό επιλέξαμε ένα πολύ γνωστό στα παιδιά που θυμίζει ακόμη καλοκαίρι και που είμασταν σίγουροι ότι θα τους άρεσε! Και φυσικά δεν πέσαμε έξω!!
Φεύγοντας τα μικρά μας αστεράκια πήραν ένα μικρό δωράκι που τους είχαμε ετοιμάσει με γλυκίσματα, μπαλονάκια σε σχήματα ζώων, ένα μαγικό μολύβι και ένα σημείωμα για να το διαβάσουν με τους γονείς τους σπίτι που έλεγε:
Αγαπημένο μας παιδί,
Σε καλωσορίζουμε σTα Μαγικά Ταξίδια του Νηπιαγωγείου μας!! Εσύ κι εμείς μαζί, με οδηγό τη φαντασίας μας, θα γίνουμε αστροναύτες και με το διαστημόπλοιό μας θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε και ν’ ανακαλύψουμε όλα όσα δεν ξέρουμε!! Σε θέλουμε σ’ αυτό το ταξίδι να μας βοηθήσεις με όσες δυνάμεις έχεις να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που σίγουρα θα βρούμε μπροστά μας! Άλλωστε τι σόι εξερευνητές θα ήμασταν αν τα βρίσκαμε όλα εύκολα; Βάλε το πιο γλυκό χαμόγελο και την καλύτερη διάθεσή σου και θα περάσουμε μαγικά! Είσαι έτοιμος/η για το ταξίδι;; Ξεκινάμε!!!!!!
Σε περιμένουμε με χαρά


Ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου