Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Πέρα από τις παραδοσιακά ενοικιαζόμενες στολές που συνήθως τα παιδιά παρουσιάζουν με τόσο μεγάλη χαρά, φέτος σκεφτήκαμε να "δημιουργήσουμε" και δικές μας με φτηνά υλικά δίνοντας έτσι ιδέες σε παιδιά και γονείς για μια πιο ανέξοδη λύση. Την πρώτη Παρασκευή μετά την έναρξη του Τριωδίου σκεφτήκαμε την πιο χαρακτηριστική στολή των ημερών, αυτή του κλόουν. Τα υλικά μας: μια σακούλα σκουπιδιών μπλε, χαρτόνια, γκοφρέ και γλασέ σε διάφορα χρώματα. Ένα τριγωνικό καπέλο, κύκλοι για κουμπιά και φιόγκος και έτοιμη! Δείτε πόσο όμορφοι είναι αυτοί οι μικροί κλόουν!!(τα παιδιά έφτιαξαν ό,τι μπόρεσαν και τα υπόλοιπα έγιναν με τη βοήθειά μας)



 




Τη δεύτερη Παρασκευή του Τριωδίου σειρά είχαν τα "διαστημικά ρομπότ" όπως την ονόμασε ο Αλκιβιάδης κι αφού μας άρεσε κρατήσαμε τον τίτλο. Τα υλικά και πάλι απλά: χαρτόνια οντουλέ, αλουμινόχαρτο και σακούλα σκουπιδιών γκρι. Νομίζω ότι και πάλι το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά κυρίως άρεσε στα μικρά μας. 




Τη τρίτη και τελευταία Παρασκευή πριν το καρναβάλι, τα παιδιά φόρεσαν τις δικές τους στολές, τις παρουσίασαν και φυσικά έγιναν και μικρά θεατρικά δρώμενα επηρεασμένα από αυτές. Δείτε μερικές:




Κατασκευάσαμε μάσκες από χάρτινα πιάτα, τις βάψαμε με τέμπερες μεταλιζέ και τα παιδιά αφού έριξαν αρκετή χρυσόσκονη, τις διακόσμησαν με πούλιες και μικρά κοσμήματα. Εμείς προσθέσαμε τα φτερά και το ξυλάκι αφού έπρεπε να κολληθούν με σιλικόνη. Ελπίζουμε να σας αρέσουν!









Δεν αμελήσαμε φυσικά τους χαρταετούς για την Καθαρά Δευτέρα χρησιμοποιώντας χαρτόκουτες για την κατασκευή τους. Τις κόψαμε σε 6γωνο και τα παιδιά τις χρωμάτισαν με τέμπερες. Το χαρτόνι μόλις στέγνωσε έγινε αρκετά σκληρό ώστε να μη χαλάσει ή τσαλακωθεί εύκολο και το αποτέλεσμα μετά τα ζύγια και την ουρά ήταν πολύ όμορφο.


















Χρόνια Πολλά   Καλές Απόκριες 
Καλή Σαρακοστή

 Χαρταετοί ~ Μίκης Θεοδωράκης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου