Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τι ξέρουν τα παιδιά για το Πάσχα, για τα έθιμα, για τις προετοιμασίες ρώτησα όπως κάθε φορά τα παιδιά και αποτύπωσα τις σκέψεις τους σ' ένα ιστόγραμμα. Μέσα από συζήτηση και πολύ εποπτικό υλικό μιλήσαμε και για άλλα έθιμα του τόπου μας όπως τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο, το κάψιμο του Ιούδα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα όπως γίνεται σε κάποια νησιά, τα αερόστατα στο Λεωνίδιο, οι 'μπότηδες' στη Κέρκυρα κ.α. Ψάξαμε στο διαδίκτυο για όλα αυτά που αναβιώνουν σαν έθιμα στο τόπο μας κάθε Πάσχα.


Κάναμε ειδική μνεία για τη ζωή του Χριστού, από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του, μέσα από τις παραβολές, τα θαύματα και τα πάθη του. Κάποια παιδιά μάλιστα ανταποκρινόμενα στο 'Μάθε ένα θαύμα του Χριστού και παρουσίασέ το στη τάξη', μας εξέπληξαν ευχάριστα λέγοντας αυτές τις όμορφες ιστορίες όπως τις κατανόησαν. Είδαμε αποσπάσματα στο διαδίκτυο από γνωστές τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και μέσα από βιβλία με ευχάριστη εικονογράφηση για παιδιά.

Τα πασχαλινά μας κουλουράκια έγιναν με τη βοήθεια μαμάδων που προσφέρθηκαν να μας ετοιμάσουν τη ζύμη για 100 κομμάτια ώστε να ευχαριστηθούν τα παιδιά και κέρασμα αλλά και σχέδια! Τα κατάφεραν μια χαρά και τα κουλούρια μας μοσχοβόλησαν μέχρι το διπλανό δημοτικό!































Έτοιμα για ψήσιμο! Όταν ετοιμάστηκαν ξεχάσαμε να τα φωτογραφίσουμε...

Και φυσικά το βάψιμο των πασχαλινών αυγών: τα παιδιά είδαν πως γίνεται η διαδικασία, επέλεξαν το χρώμα και περιμέναμε υπομονετικά το αποτέλεσμα..












Τελειώνοντας το βάψιμο των αβγών σκεφτήκαμε τι ωραία που θα ήταν να παίζαμε και μ' αυτά! Έτσι ομάδες των τεσσάρων παιδιών με ένα κουτάλι στο χέρι προσπάθησαν να κάνουν μια διαδρομή χωρίς ν' αφήσουν το αβγουλάκι τους να πέσει. Στο σταμάτημα της μουσικής όποιος είχε μαζέψει στο καλάθι του τα περισσότερα ήταν και ο νικητής. Μη ρωτήσετε πόσα αυγά έσπασαν....γιατί ήταν ψεύτικα φέτος! Δεν την ξαναπατήσαμε όπως άλλες χρονιές!!!!!
ΑΒΓΟΥΛΟΔΡΟΜΙΕΣ... έτοιμοι...ξεκινάμε!!!!













Θέλαμε τόσο πολύ να κάνουμε κι άλλα παιχνίδια αλλά δεν μας έμεινε χρόνος! Μας έμεινε όμως η χαρά ζωγραφισμένη στα χείλη που πάντα τέτοιες μέρες στο σχολείο κάνουμε ωραίες κατασκευές και δραστηριότητες που μας ξετρελαίνουν!!!!! 
Χρόνια Πολλά σε όλους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου