Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Out of Eden Learn Teachers of Greece

Είμαστε πολύ χαρούμενες, εγώ και άλλες πέντε αξιόλογες συναδέρφισσες που συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Out of Eden Learn, για την δημιουργία της πρώτης Επίσημης σελίδας στο Facebook για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που δίνει τη δυνατότητα, ν' αναζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα, να παρακολουθήσουν μερικά δείγματα από δουλειές που έχουμε πραγματοποιήσει στα νηπιαγωγεία μας και να επικοινωνήσουν μαζί μας για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις. Κάντε like και μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο








Θα ενημερώνεστε για ό,τι νεότερο υπάρχει σε σχέση με το πρόγραμμα και ευελπιστούμε αυτή η σελίδα να γίνει ένας χώρος απόψεων και αλληλεπίδρασης για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά εισαγωγικά βίντεο για το σκοπό αυτής της on line εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς κι ένα σύντομο οδηγό των 6 πρώτων βημάτων-αποστολών του προγράμματος. Να τονίσουμε ότι η πλατφόρμα είναι φυσικά στην Αγγλική γλώσσα και η εγγραφή-συμμετοχή είναι δωρεάν

"An Introduction to Out of Eden Learn"
Το πρόγραμμα Out of Eden Learn αποτελεί πρωτοβουλία του Project Zero, του ερευνητικού κέντρου της Παιδαγωγικής Σχολής τουΠανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τον κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer ανθρωπολόγο-δημοσιογράφο και βασικό συνεργάτη του National Geographic, Paul Salopek. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και παρέχεται δωρεάν στα σχολεία.
Μέσα από το Out of Eden Learn, μαθητές από όλον τον κόσμο εμπλέκονται ψηφιακά στο επικό ταξίδι που πραγματοποιεί ο Paul Salopek με τα πόδια προκειμένου να ανιχνεύσει την παγκόσμια μετανάστευση των προγόνων μας σε μία 7ετή οδύσσεια 21.000 μιλίων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από καινοτόμες συμμετοχικές μεθόδους, να διερευνήσουν τον τόπο τους, τη γειτονιά τους, να εξετάσουν κριτικά, ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο οι ζωές τους εντάσσονται σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό πλαίσιο.

"Γνωρίστε τον Paul Salopek"
Meet two-time Pulitzer Prize winner Paul Salopek, a National Geographic fellow and Pulitzer Center grantee who will begin a trek around the world in winter 2013. His "Out of Eden" walk, which will follow the path of human migration out of Africa, will span 39 countries and take approximately seven years.

"Κοιτάζοντας το Out of Eden Learn Core Learning Journey (Part 1) μέσα από τα μάτια των Νηπιαγωγών της Ελλάδας"
Παρουσίαση των μαθησιακών ταξιδιών (Footsteps) των Eλληνικών νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2015-2016. (πατήστε το σύνδεσμο)



Μπορείτε να στείλετε απορίες, αλλά και δουλειές που έχετε ήδη κάνει για το 
Out of Eden Learn με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook ή στο

ooelteachersofgreece@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου