Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Το Νηπιαγωγείο πάει Δημοτικό!

Το Νηπιαγωγείο μας εδώ στη Νίκαια συνορεύει με το 10ο Δημοτικό Σχολείο ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του Δήμου Πειραιά. Η εύκολη πρόσβασή μας σε αυτό, μας δίνει σχεδόν κάθε χρόνο τη δυνατότητα να κάνουμε επισκέψεις με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά το "μεγάλο" σχολείο που τους προξενεί ανάμεικτα συναισθήματα: περιέργεια, φόβο για το άγνωστο, ανυπομονησία, έκπληξη, απορία. Το να μπούμε στην τάξη ενός δασκάλου σίγουρα δεν είναι εύκολο καθώς οι καθημερινές τους υποχρεώσεις είναι πολλές και η ύλη τους "κυνηγάει" να ολοκληρωθεί ακόμα μέχρι και τις τελευταίες μέρες τις σχολικής χρονιάς. Όταν όμως υπάρχουν δάσκαλοι με διάθεση, αγάπη και κέφι γι' αυτό που κάνουν, σίγουρα βρίσκουν χρόνο για μικρούς εισβολείς. Μια τέτοια δασκάλα, η Κυρία Ιωάννα Χαμηλοθώρη της Α' τάξης, μας υποδέχτηκε μαζί με τους μαθητές της με χαρά, έχοντας ετοιμάσει μια ξεχωριστή υποδοχή. Εκεί βρήκαμε και δικούς μας μαθητές από την περσινή χρονιά! Πόσο μεγάλωσαν μέσα σε αυτό τον χρόνο!
Περνώντας την πόρτα του Δημοτικού Σχολείου
Μπήκαμε στην τάξη της Κυρίας Ιωάννας με δισταγμό για το τι θα συναντήσουμε!
Τα παιδιά με τη δασκάλα τους είχαν φροντίσει να μας αφήσουν κενές τις θέσεις στα θρανία τους για να καθίσουμε εμείς! Υποδειγματικοί οικοδεσπότες!
Αρχικά η Κυρία Ιωάννα μας παρουσίασε την τάξη της και τις "γωνιές" που έχει δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά στο χώρο αυτό. Μερικές από αυτές μοιάζουν με τις δικές μας στο νηπιαγωγείο! Μας άρεσε που στην τάξη είναι κρεμασμένες οι ζωγραφιές και οι εργασίες των παιδιών όπως κάνουμε κι εμείς στο σχολείο μας. 

Μας άρεσε πολύ η γωνιά που τα παιδιά διαβάζουν βιβλία! Είχε ένα περίεργο φύλλο και κάτω από αυτό κάθονται για να χαλαρώσουν διαβάζοντας το αγαπημένο τους παραμύθι. Αυτή τη γωνιά την έχουν ονομάσει "το δέντρο της γνώσης". Τι ωραία ιδέα!
Μάθαμε ότι του χρόνου θα πρέπει να έχουμε μεγάλες τσάντες για να χωράνε ένα σωρό βιβλία και χρωματιστά τετράδια, να έχουμε κασετίνες με τις ξυλομπογιές τους μαρκαδόρους και τα μολύβια μας, ότι θα έχουμε μπλοκ ζωγραφικής και ντοσιέ για τα φύλλα εργασίας. Μας περιμένει πολύ δουλειά! Όμως υπάρχουν και τα διαλείμματα για να ξεκουραζόμαστε ανάμεσα στα μαθήματα κι έτσι αυτό λίγο μας καθησύχασε...

Η κυρία Ιωάννα μας παρουσίασε και τον βιντεοπροβολέα που υπάρχει στην τάξη και τη βοηθάει να κάνει το μάθημά της πιο ελκυστικό για τους μικρούς της μαθητές. Μάλιστα δεν παρέλειψε να μας δείξει το πρώτο μάθημα της Γλώσσας που αποτέλεσε για μας μεγάλη έκπληξη γιατί όλοι μπορούσαμε να δούμε καθαρά απ' όποιο σημείο της τάξης κι αν καθόμαστε!!


Γνωρίσαμε τους ήρωες του βιβλίου που θα συντροφεύουν τα παιδιά σε όλη την Α' Δημοτικού και τραγουδήσαμε όλοι μαζί το "Αχ και να 'μουν αχινός" που βρίσκεται στην ύλη τους και το ξέραμε κι εμείς!!!!!!!!!!!!!
Ακούστε το κι εσείς εδώ!
Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ. Τα παιδιά με τη δασκάλα και τους γονείς τους, είχαν ετοιμάσει ένα μικρό αλλά πλούσιο μπουφέ με λιχουδιές για να μας κεράσουν!
Τα παιδιά της Α' Δημοτικού ανέλαβαν το σερβίρισμα σαν καλοί οικοδεσπότες και μοίρασαν στα νήπια λιχουδιές και χυμούς! 



Μια πολύ όμορφη ιστορία "Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μόρις Λέσμορ" που έχουν δουλέψει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μας παρουσίασαν οι μικροί μαθητές δίνοντας έτσι στα νήπια μια ευχή "Να αγαπήσουν τα βιβλία και να τους συντροφεύουν για πάντα στη ζωή τους"
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε κι εσείς εδώ.
Στο τέλος αυτής της καταπληκτικής επίσκεψης στην τάξη της Α' Δημοτικού, δώσαμε στη δασκάλα και τους μαθητές της ένα μικρό δώρο που είχαμε ετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες στο νηπιαγωγείο.
Εδώ μερικές φωτογραφίες από την προετοιμασία του δώρου στο σχολείο μας. Σκεφτήκαμε μια ομαδική κατασκευή που θα διακοσμεί την τάξη των παιδιών της Α' τάξης. Μια καλοκαιρινή κορνίζα διακοσμημένη με κοχύλια για να τοποθετήσουν εκεί τη δική τους αναμνηστική ομαδική φωτογραφία του σχολικού έτους 2016-2017.









Έτοιμη η καλοκαιρινή κορνίζα!
Και οι μαθητές όμως της Α' τάξης είχαν ζωγραφίσει για τα νήπια και φεύγοντας μας τις έδωσαν λέγοντας ότι θα συναντηθούν την επόμενη χρονιά στην αυλή του σχολείου!
Μετά από μερικές μέρες η Κυρία Ιωάννα Χαμηλοθώρη, θέλοντας να μας δείξει πως αξιοποίησαν το δώρο που τους είχαμε φέρει, μας έστειλε την ομαδική φωτογραφία τους που μέσα στην κορνίζα μας, διακοσμεί τον τοίχο της τάξης της. Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα και τους μαθητές της για την υπέροχη μέρα που περάσαμε μαζί τους και για όλη αυτή τη ζεστή υποδοχή και ξενάγηση που μας επιφύλαξαν. Καλή πρόοδο σε όλους σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου